Szczęście na talerzu może mieć różne smaki i różną oprawę. Zawsze jest jednak smaczne i zawsze poprawia humor. Przekonać się o tym mogli wszyscy ci, którzy przyszli w środowy wieczór (19.09) do Szkoły Łacińskiej na promocję książki Karoliny Wiejak z jej ulubionymi przepisami kulinarnymi właśnie pod tytułem „Szczęście na talerzu”.
Było to spotkanie niezwykłe, ponieważ zebrani usłyszeli nie tylko o kulisach powstania publikacji, ale również mogli spróbować, co kryją zawarte w niej treści. Stało się tak dzięki degustacji potraw z książki, sporządzonych własnoręcznie przez autorkę. Wszystkie zaserwowane dania mają otulać nas po ciężkim dniu, dlatego są pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu.
Przed poczęstunkiem Karolina Wiejak podziękowała wszystkim, którzy pomogli jej w opracowaniu i wydaniu książki. Szczególne słowa wdzięczności skierowała do swojej rodziny a również do Kamy Trojak za piękne zdjęcia prezentowanych dań, Marcie Wróblewskiej za pomoc na każdym etapie realizacji tego przedsięwzięcia oraz Monice Holke, właścicielce malborskiego Wydawnictwa Zen, które opublikowało „Szczęście na talerzu”.
Była też niespodzianka, ponieważ tego dnia Karolina Wiejak obchodziła również swoje urodziny, nie mogło więc zabraknąć tortu oraz symbolicznej lampki szampana.
Książka cieszyła się dużym powodzeniem, po degustacji chyba każdy chciał ją nabyć, żeby samemu przyrządzić te smaczne dania. Ci, którzy nie mogli być na spotkaniu, mogą kupić ją w cenie 60 zł na profilu FB autorki.
Kilka słów o autorce…
Karolina Wiejak to absolwentka gdańskiej Akademii Kulinarnej FUMENTI.
Swoją karierę zawodową rozpoczęła w sopockim Sheratonie. Sztuki kulinarnej uczyła się pod okiem najlepszych szefów kuchni oraz cukierników zarówno z Polski, jak i z zagranicy. Prowadziła autorską restaurację „Black Swan” w Malborku. Jest pasjonatką kuchni włoskiej, regularnie doszkalającą się u źródła.
Bierze udział w wielu festiwalach i imprezach tematycznych związanych z kuchnią. Organizuje pokazy kulinarne oraz warsztaty dla dzieci i dorosłych. Jest pomysłodawczynią projektu społecznego „Szczęście na talerzu”, mającego na celu wsparcie i integrację osób w kryzysie psychicznym.
Przed poczęstunkiem Karolina Wiejak podziękowała wszystkim, którzy pomogli jej w opracowaniu i wydaniu książki. Szczególne słowa wdzięczności skierowała do swojej rodziny a również do Kamy Trojak za piękne zdjęcia prezentowanych dań, Marcie Wróblewskiej za pomoc na każdym etapie realizacji tego przedsięwzięcia oraz Monice Holke, właścicielce malborskiego Wydawnictwa Zen, które opublikowało „Szczęście na talerzu”.
Była też niespodzianka, ponieważ tego dnia Karolina Wiejak obchodziła również swoje urodziny, nie mogło więc zabraknąć tortu oraz symbolicznej lampki szampana.
Książka cieszyła się dużym powodzeniem, po degustacji chyba każdy chciał ją nabyć, żeby samemu przyrządzić te smaczne dania. Ci, którzy nie mogli być na spotkaniu, mogą kupić ją w cenie 60 zł na profilu FB autorki.
Kilka słów o autorce…
Karolina Wiejak to absolwentka gdańskiej Akademii Kulinarnej FUMENTI.
Swoją karierę zawodową rozpoczęła w sopockim Sheratonie. Sztuki kulinarnej uczyła się pod okiem najlepszych szefów kuchni oraz cukierników zarówno z Polski, jak i z zagranicy. Prowadziła autorską restaurację „Black Swan” w Malborku. Jest pasjonatką kuchni włoskiej, regularnie doszkalającą się u źródła.
Bierze udział w wielu festiwalach i imprezach tematycznych związanych z kuchnią. Organizuje pokazy kulinarne oraz warsztaty dla dzieci i dorosłych. Jest pomysłodawczynią projektu społecznego „Szczęście na talerzu”, mającego na celu wsparcie i integrację osób w kryzysie psychicznym.