Czwartek, 28 marca 2024. Imieniny Anieli, Kasrota, Soni

"Szczęście na talerzu" - projekt integracji społecznej przeciwko depresji

2023-02-01 14:33:21 (ost. akt: 2023-02-01 15:17:30)

Autor zdjęcia: Kama Trojak

"Szczęście na talerzu" to nowy projekt społeczny mający na celu integracje i wsparcie osób w kryzysie psychicznym.

Depresja, zaburzenia lękowe, utrata bliskiej osoby, samotność to problemy z którymi każdy z nas się zetknął, jeśli nie osobiście to na pewno jeden z tych problemów dotknął kogoś z Waszych najbliższych. Depresja to choroba jak każda inna, to cichy zabójca który siedzi w głowie i mówi nam, że dłużej już nie damy rady. Damy.

Karolina Wiejak zaprasza wszystkich chętnych na bezpłatne warsztaty kulinarne, gdzie będzie można miło spędzić czas przy kawie, cieście i np. wspólnie lepić pierogi.

Weźcie najbliższych pod pachę i spotkajmy się przy stole. Warsztaty skierowane są do dorosłych i młodzieży. - zachęca organizatorka

Warsztaty odbędą się w siedzibie Fundacji Heksa na ul. Mickiewicza 26
Obowiązuje rezerwacja miejsc. Kontakt.

Karolina Wiejak
Absolwentka gdańskiej Akademii Kulinarnej Fumenti. Pracę zawodową rozpoczęła w sopockim Sheratonie. Sztuki kulinarnej uczyła się pod okiem najlepszych szefów kuchni oraz cukierników z Polski oraz zza granicy m.in na warsztatach z mistrzem cukiernictwa Antonio Bachour, który w 2022 roku został uznany za jednego z dziesięciu najlepszych cukierników w Ameryce. Prowadziła w Malborku autorską restaurację "Black Swan". Pasjonatka kuchni włoskiej, z której regularnie doszkala się u źródła m.in w jednej z najlepszych restauracji w Positano - Buca di Bacco na wybrzeżu amalfitańskim, jak również w regionach Apulii oraz Ligurii. Coroczna bywalczyni największego festiwalu kulinarnego w Polsce - Slow Fest Sopot. Prowadzi pokazy kulinarne oraz warsztaty dla dzieci i dorosłych. Obecnie pracuje nad autorską książką z przepisami typu comford food.