W związku z potencjalnym ryzykiem zarażenia koronawirusem Główny Inspektor Sanitarny wydał wytyczne dla obiektów hotelarskich w całym kraju. Co powinni wiedzieć hotelarze, jak postępować, aby zapewnić bezpieczeństwo swoim pracownikom i gościom.
Przeczytaj instrukcję:
Szczegółowe zalecenia GIS dla obiektów hotelarskich (POBIERZ PDF)
Ponadto zachęcamy do zapoznania się zaleceniami dla branży hotelarskiej.
- Stanowisko IGHP w sprawie ogłoszenia na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu zagrożenia epidemicznego: od 14.03.2020 r. do odwołania obowiązuje m.in. całkowity zakaz prowadzenia działalności polegającej na przygotowywaniu i podawaniu posiłków i napojów gościom siedzącym przy stołach lub gościom dokonującym własnego wyboru potraw z wystawionego menu, spożywanych na miejscu – szczegóły:
https://www.ighp.pl/aktualnosci/szczegoly-aktualnosci?NewsID=46067
- Zestaw dobrych praktyk dla hoteli wskazany przez Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego:
https://www.ighp.pl/aktualnosci/szczegoly-aktualnosci?NewsID=45843
Szczegółowe zalecenia GIS dla obiektów hotelarskich (POBIERZ PDF)
Ponadto zachęcamy do zapoznania się zaleceniami dla branży hotelarskiej.
- Stanowisko IGHP w sprawie ogłoszenia na obszarze Rzeczypospolitej Polskiej stanu zagrożenia epidemicznego: od 14.03.2020 r. do odwołania obowiązuje m.in. całkowity zakaz prowadzenia działalności polegającej na przygotowywaniu i podawaniu posiłków i napojów gościom siedzącym przy stołach lub gościom dokonującym własnego wyboru potraw z wystawionego menu, spożywanych na miejscu – szczegóły:
https://www.ighp.pl/aktualnosci/szczegoly-aktualnosci?NewsID=46067
- Zestaw dobrych praktyk dla hoteli wskazany przez Izbę Gospodarczą Hotelarstwa Polskiego:
https://www.ighp.pl/aktualnosci/szczegoly-aktualnosci?NewsID=45843